Plankdragers Action, Lidl & meer Budget Keuzes

0 Shares
0
0
0

Plankdragers. Die ogenschijnlijk eenvoudige, maar oh zo belangrijke stukken die je aan de muur bevestigt om planken op te hangen. Zie ze als de onzichtbare superhelden in je interieur, die altijd klaar staan om je favoriete boeken, planten of collectie teddyberen te ondersteunen. Tenminste, als je plankdragers van kwaliteit aanschaft én ze op de juiste manier monteert.

We zijn voor je op zoek gegaan naar goedkope en tegelijkertijd kwaliteitsvolle plankdragers. Wil je bijvoorbeeld een hele muur met planken vullen maar is je budget erg krap, dan is het natuurlijk geen fijn idee dat je daar een fortuin aan kwijt bent. In dit artikel lees je waar je deze plakdragers kan vinden, wat ze kosten en hoe ze een toevoeging op je interieur kunnen vormen. Scroll je gauw verder?

Plankdrager Action

Dé budgetvriendelijke winkel van Nederland die al jaren bestaat en waarschijnlijk nog decennia lang zal blijven bestaan, is de Action. Al sinds jaar en dag is het een favoriete winkel voor velen. Toevallig verkopen ze ook geregeld bouw-gerelateerde artikelen. Denk aan gereedschap en denk aan… plankdragers!

Plankdrager

Prijs: 3,99
Aantal: 4 stuks
Afmetingen: 25 x 20 cm

Met een indrukwekkende, maximale draagkracht van 15 kg per drager, zijn deze plankdragers verkrijgbaar in zowel een pakket van klassiek zwart als strak wit. Dankzij deze veelzijdige en stevige dragers wordt het moeiteloos om planken aan je muur te monteren. Zo kun je met gemak je favoriete woondecoratie een prominente plek in je interieur geven. De plankdragers hebben een lange en een korte kant, met een respectievelijke lengte van 25 en 20 cm. Houd er rekening mee dat de gereedschappen die je nodig hebt om ze op te hangen, niet worden meegeleverd. Hier dien je dus zelf de spullen voor in huis te hebben. Maar goed, regel per pakket twee planken en je kan al tientallen kilo’s aan spullen kwijt.

Plankdrager Lidl

En wat zou het dan fijn zijn als een andere budgetvriendelijke winkel, genaamd Lidl, óók plankdragers in haar assortiment zou hebben. Maar goed, je voelt de bui al hangen: dat hebben ze niet. Toch is dat geen belofte voor de toekomst. Het kan namelijk zo maar zijn dat ze over een paar weken/ maanden toch ineens wél de plankdrager van je dromen verkopen. Wij zouden daarom zeggen: houd de website van de Lidl in de gaten. De website? Ja, de website. In de winkel liggen stukken, maar dan ook stukken minder non-food artikelen dan ze online verkopen.

Andere budget keuzes

Alsof het niks is springen we gelijk over naar de andere budget keuzes. De aankomende plankdragers zullen verschillen in kleur, draaggewicht, prijs en nog veel meer kenmerken. Lees gauw verder om te ontdekken welke plankdragers we voor je hebben geselecteerd.

Plankendrager Hornbach

We starten bij de Hornbach, waar we een kleine selectie uit het assortiment hebben gehaald. Bekijk goed welke varianten het betreft en hoeveel je betaalt voor één plankendrager (of meer).

Plankdrager 30×35 cm wit

Prijs: €2,20
Aantal: 1 stuk
Afmetingen: 30 x 35 cm

We kunnen het alvast zeggen: zo goedkoop je ze bij de Action zag, zie je lang niet overal. Maar goed, als je je bedenkt dat er ook plankdragers van tientallen euro’s per stuk worden verkocht, valt dit nog wel mee. Houd er ook rekening mee dat de afmetingen en het materiaal kunnen verschillen. Over dat materiaal gesproken, deze plankdragers zijn gemaakt van staal. De draagkracht is 40 kg en dat is zeker prima om zich als kwaliteitsvolle plankdrager te kwalificeren. De Hornbach heeft filialen verspreid over het hele land, dus dat is meer dan prima. Er zit er vast eentje in de buurt waar je even heen kan rijden.

Plankdrager 3F 16×10,5 cm zwart

Prijs: €3,80
Aantal: 1 stuk
Afmetingen: 16 x 10,5 cm

Een plankdrager met een wat ‘robuuster’ onduidelijk is deze variant, te koop bij de HORNBACH. Het is wat breder en wordt aangeboden in een strakke, zwarte kleur. Perfect voor in een huis met een industrieel interieur, vinden wij. Wat het ‘robuuste’ kenmerk nog eens versterkt, is dat de draagkracht van dit mooie ding op wel 50 kg ligt. Dus, je kan nu nóg meer op de plank kwijt dan je al kon. Tenminste, het is niet zo dat je ook dat gewicht kwijt kan op een flexibele plank die zo door midden klapt. Maar dat heb je zelf ook vast al wel begrepen (hopen we).

Plankdrager Amig

Prijs: €6,99
Aantal: 1 stuk
Afmetingen: 15 x 12,5 cm

En wat nou als je wel een plankdrager wil van metaal, maar niet voor de standaard witte of zwarte kleur wil gaan? Nou, wat dacht je van verven? Grapje, er zijn ook genoeg metalen plankdragers te koop in een andere kleur dan wit en zwart. Een voorbeeld daarvan is de AMIG Plankdrager/planksteun van metaal – gelakt bruin – 150 x 125 mm – Plankdragers. Zoals je kan lezen betreft het een gelakt bruine kleur. Mooi shiny, maar ook zeker niet zo opvallend dat het heel erg zal opvallen. Tenzij je het natuurlijk tegen een lichte muur aan zet met een lichthouten plank erop. Ook een leuk effect, maar daar moet je wel van houden. Oh ja, de draagkracht van dit pareltje is wel ‘maar’ 25 kg.

Plankdrager Toolstation

Prijs: €0,64
Aantal: 1 stuk
Afmetingen: 6,5 x 9 cm

Zo kan het dus ook, een plankdrager van onder de euro per stuk. Het is dan wel een kleintje en de draagkracht is ook niet (25 kg) je van het, maar goed, je kan niet alles hebben. Daarentegen heb je wel een simpele plankdrager die je planken van de Ikea ongetwijfeld laat hangen. En als je dan toch bezig bent, dan kan je net zo goed de rest van het assortiment van Toolstation bekijken. Veel goedkope gereedschappen van redelijke kwaliteit (no spon)!

Plankdrager Online Deurbeslagshop

Prijs: €4,95
Aantal: 1 stuks
Afmetingen: 20 x 12,5 cm

Last but not least een plankdrager van de Online Deurbeslagshop. De reden voor deze vermelding is omdat hij gemaakt is van beukenhout. Precies, geen metaal een keertje. Hij kost dan wel vier euro vijfennegentig per dag, maar dan heb je ook wat. Bovendien heeft het een wat meer irregulier afmeting en kunnen we je verblijden met een draagkracht van 75 kg per dragen. Fan-tas-tisch, als je het ons vraagt. Echter is het niet onze mening, maar jouw mening die telt. Let’s go!

Koopgids

Tot slot hebben we hier nog een beknopte koopgids voor je. De reden voor de koopgids is omdat je op die manier een beter beeld kan creëren van waar je nu precies op moet letten. Je begrijpt het wel als je de punten doorleest, dus bij deze:

 • Type plankdragers
  Er zijn verschillende soorten plankdragers beschikbaar, waaronder onzichtbare plankdragers, L-vormige plankdragers, zwevende plankdragers en decoratieve plankdragers. Kies het type dat het beste bij je plank en de gewenste uitstraling past. Overigens hebben wij alleen maar L-vormige plankdragers beschreven, om een zo eenzijdig en vergelijkbaar beeld te geven.
 • Draagkracht
  Controleer het draagkracht van de plankdragers om ervoor te zorgen dat ze het gewicht van de plank en de spullen die je erop wilt plaatsen, aankunnen. Dit is meestal aangegeven in gewichtslimieten.
 • Materiaal
  Plankdragers zijn verkrijgbaar in verschillende materialen, zoals metaal, hout en kunststof. Kies een materiaal dat duurzaam is en past bij het ontwerp van je kamer.
 • Afmetingen
  Meet de breedte en diepte van je plank om ervoor te zorgen dat de plankdragers goed passen en stabiel zijn. Zorg ervoor dat de plank niet te groot of te klein is voor de gekozen dragers.
 • Installatie
  Let op de installatievereisten van de plankdragers. Sommige hebben ingewikkelde installatie met meerdere bevestigingspunten, terwijl andere eenvoudiger te monteren zijn. Overigens staat dat niet altijd beschreven, dus bij vragen hierover moet je de verkoper contacteren.
 • Stijl
  Overweeg de stijl en esthetiek van de plankdragers. Ze kunnen een decoratief element toevoegen aan je muurplanken, dus kies een ontwerp dat past bij de inrichting van je ruimte. Het is absoluut een belangrijk aspect van je plankdrager.
 • Aantal plankdragers
  Afhankelijk van de lengte en het gewicht van je plank, heb je mogelijk meerdere plankdragers nodig om de stabiliteit te garanderen. Controleer of ze afzonderlijk worden verkocht of in sets.

Zie? Nu snap je ongetwijfeld waar we op hebben gedoeld. We wensen je alvast veel succes met het monteren van de plankdragers en veel plezier met het genot wat je van je opgehangen planken zal ervaren.

0 Shares
Gerelateerd