Reinout Oerlemans: vermogen, bedrijf en meer feiten

0 Shares
0
0
0

Dan vragen we ons af hè, zouden zijn vrienden/ familie/ partner zijn naam afkorten naar de bijnaam ‘Rein’, ‘Oele’, ‘Nout’ of eerders zoiets ‘Reinman’? We bedoelen, Reinout Oerlemans is immers een vrij lange naa…

Oh? Dit is niet waar het artikel over moet gaan? Echt niet?

(…)

Maar natuurlijk! Het artikel gaat over veel meer dan alleen zijn naam. We moesten ook daadwerkelijk vertellen wie Reinout Oerlemans is. Wat hij allemaal doet in zijn leven en wat hij daarmee heeft verdiend. Ah, oké, dan aan alle lezers: bij deze, een mooie uiteenzetting over Reinout Oerlemans en zijn avonturen. Geniet ervan ennuh, de volgende keer zullen we wat beter opletten.

Reinout Oerlemans samengevat

Goed, we zullen beginnen met te vertellen wie Reinout Oerlemans nu eigenlijk is. Misschien heb je dit artikel namelijk wel aangeklikt, omdat je nieuwsgierig bent naar de persoon zelf (en niet alleen zijn vermogen).

Naam: Reinout Oerlemans
Geboortedatum: 10 oktober 1971

De meeste mensen zullen een eerste herinnering aan Reinout Oerlemans hebben toen hij zijn carrière als acteur begon en in de soapserie Goede Tijden, Slechte Tijden speelde. De rol van personage Arnie Alberts bleek op zijn lijf geschreven, want hij zou seizoenen lang op deze manier oud de buis verschuiven. Nog steeds vragen fans of hij ‘alsjeblieft wil terugkomen’ dus dan weet je dat je zeker enig succes hebt geboekt.

In zijn baan als acteur zou hij overigens in nog veel meer films en dergelijken verschijnen. Tegenwoordig staat hij meer aan de andere kant van het doek, want hij heeft al jaren lang ervaring als regisseur opgedaan.

Bedrijf

In 2001 richt Oerlemans zijn eigen productiebedrijf, Eyeworks, op. Het groeide uit tot een internationaal bekende speler in de telvisie- en filmindustrie. Oerlemans staat dan ook bekend om zijn ondernemerschap en zijn vermogen om creatieve projecten naar een succes te leiden. Echter kwamen er rond 2014 wat geluiden over dat Oerlemans Eyeworks zou gaan verkopen. Warner Bros bleek de gegadigde koper. Hoewel er wordt gespeculeerd over een verkoopprijs van 270 miljoen euro, zou hiervan niet alles voor Oerlemans zijn geweest. Dat is a) omdat er ook schulden worden overgekocht en b) omdat 30% van de aandelen in de handen van Joop van de Ende is. Nou ja, wat maakt het ook uit, denken we dan maar.

Presentator

Verkoop of niet, naast acteur, regisseur en ondernemer, was Oerlemans ook nog voor lange tijd actief als presentator. Hij heeft voor zowel de publieke als commerciële omroep een aantal programma’s gedraaid. De meeste mensen konden hem zeker waarderen, hoewel er ook genoeg mensen waren die vonden dat ze de nodige kritiek mochten leveren. Nou ja, inmiddels is hij alweer een decennia van de buis, dus voor die mensen zal het een opluchting zijn geweest.

Huidige werkzaamheden en vermogen

Tegenwoordig woont en werkt Reinout Oerlemans in Los Angeles, Amerika. Hij kan daar in luxe leven, onder meer door het feit dat hij in 2014 zijn eigen Eyeworks verkocht. Zo schatte de Quote een aantal jaar geleden zijn vermogen nog op een ruime tweehonderdmiljoen euro en dat is niet mis, natuurlijk.

Wat hij exact allemaal uitspookt in het verre Amerika, is ons niet bekend. Althans, in 2022 zou hij nog als honorair consul voor Nederland in de stad wonen. Een honorair consul is een persoon die, op vrijwillige basis, de belangen van een ander land behartigt in een specifiek gebied of regio. Ze bieden consulaire diensten aan burgers en bedrijven van dat land.

Privé

Ook op privé gebied weten we het een en ander over Oerlemans te vertellen. Zo is hij in 2008 al getrouwd met Danielle Overgaag. Samen hebben ze vier kinderen gekregen: Thijmen, Fiene, Benjamin en Katelyn. Ze wonen dus in Los Angeles en inmiddels zijn daar ook al veel riante villa’s op de kop getikt, welke eens toebehoorden tot enkele van de grootste sterren die Amerika kent. Super gaaf, als je het ons vraagt.

Die villa’s, die kosten trouwens per stuk enkele miljoenen. Nou moeten we ook wel zeggen dat ze een enkel villa een keer aan TheWeeknd hebben verkocht en daar een enorme winst op hebben gemaakt. Het is zoiets waar je alleen maar met enige verbazing naar kan kijken, als je niet in die wereld thuishoort. Een klassiek voorbeeld van een ‘ver van je bed-show‘, zal voor de meeste Nederlanders wel gelden.

Een kiekje van zijn vrouw en kinderen

Tot nu toe heeft de 53-jarige kerel dus absoluut een enerverend leven gehad. Waar hij ooit op straat (nieuwe info, we know) werd gescout om mee te doen aan GTST, is hij inmiddels uitgegroeid tot een energieke ondernemer die kan genieten van de luxe die zijn vermogen hem gegund heeft. Hij heeft een mooi gezin en is nog steeds samen met zijn vrouw: allemaal dingen waar menig mens jaloers op zou zijn.

Conclusie

Vermogen? Check. Gezin? Check. Succesvol leven? Check.

Je moet het maar allemaal kunnen. Want wat dat betreft is Oerlemans een echte alleskunner. Hij kan acteren, presenteren, regisseren en is blijkbaar ook redelijk succesvol als honorair consul in Los Angeles. Benieuwd naar wat de toekomst hem zal brengen? Houd websites als die van RTL Boulevard maar in de gaten, want daar zal alle ‘juice‘ wel op verschijnen.

0 Shares
Gerelateerd