Erik van Loon vermogen

0 Shares
0
0
0

Een bourgondiër die houdt van rallycross, of een rallycoureur ook nog eens handelt in vlees. Het is maar hoe je het bekijkt. Erik van Loon is een bekend Nederlands rallycoureur en eveneens de eigenaar van een bedrijf van handelt in vlees, tegenwoordig bekend onder de naam van Van Loon Group. 

Met zijn twee bedrijven, want zijn liefde voor rallysport komt uit in Van Loon Racing, verdiend hij ontzettend veel geld. Met ontzettend veel bedoelen we echt heel veel. Honderden miljoen euro’s vliegen Van Loon om de oren. Mooi voor hem, maar hoe bouw je eigenlijk zo’n vermogen op? En wat doet hij precies met zijn werk? Wie is Erik van Loon eigenlijk? En wie is Anja? Het antwoord op al deze vragen en meer lees je in deze blog.

Wie is Erik van Loon?

Meneer van Loon. Het klinkt zo bijna als de schrijver van veel populaire kinderboeken. Echter heet die schrijver Paul en hebben we het hier over Erik. Erik van Loon is het best bekend als Nederlands zakenman en als autocoureur die meedoet aan rally raids. Bij dat laatste wordt er niet gesproken over wat amateuristische activiteiten, maar daadwerkelijk de rally op hoog niveau. Zo heeft hij meermaals meegedaan aan de Dakar Rally, een zeer beroemd evenement in deze wereld. Winnen deed hij niet, maar een van de beste Nederlandse coureurs was hij zeker. De laatste jaren is hij zelf wat minder actief in de sport, daarentegen is onder andere zijn vrouw wel druk bezig met haar carriere in de racewereld. 

Van Loon Group

Onder de naam Van Loon Group verdient Erik van Loon ontzettend veel geld. Het wordt ook wel zijn vlees imperium genoemd en dat is ook niet zo gek als je weet hoe groot het bedrijf is. Bovendien kan je met de verkoop van vlees een indrukwekkende hoeveelheid geld verdienen. Zo’n twee jaar geleden vond er nog een belangrijke overname plaats. Erik van Loon had namelijk zijn zinnen gezet op de koop van ProMessa. Promessa is de supermarktslagerij van de Coop. Twee jaar daarvoor vond er nog een koop van Verhey Vlees plaats en een tijdje daarvoor nog weer wat anders. 

We kunnen wel stellen dat de zaken goed voor hem gaan en dat hij daarmee bijvoorbeeld zijn dromen in de rallywereld vorm kan geven. Overigens gaat het hem, naar eigen zeggen, bijvoorbeeld ook naar het vergroten van zijn bedrijf én vergroten van duurzaamheid: ‘Wij kunnen door de overname van dit mooie succesvolle bedrijf, onze innovatieve ketenconcepten verder uitbouwen om daarmee bij te dragen aan verdere verduurzaming van de keten’. Dit zei hij na de overname van Promessa.

Van Loon Racing

Een eigen team, rally’s over de hele wereld, zijn vrouw die ook langzaam op weg is haar plekje in de wereld te veroveren, het is ons allemaal maar wat. 

In 2007 werd Van Loon voor het eerst uitgenodigd bij die populaire Dakar rally, daarmee ontstond het idee voor een eigen team. Jarenlang deed hij nog mee aan de rally’s, alhoewel 2023 toch echt zijn laatste keer zou zijn. Dat betekent overigens niet dat hij andere, kleinere rally’s overslaat, want iemand die op zijn eigen website kijkt, ziet meteen verslagen van rally’s die hij wint, goed rijdt en nog veel meer. Benieuwd naar hoe zo’n rally er dan uitziet, bekijk dan de volgende video. 

Erik als als gezinsman

Heel veel bekend over zijn gezin is er niet, maar toch weten we hier wel het een of ander over te vertellen. Zo werd hij in 2019 nog opnieuw vader van een dochter. In een interview gaf hij aan dat hij zich besefte hoeveel hij van het opgroeien van zijn andere twee dochters heeft gemist. Zijn derde dochtertje staat erg in de schijnwerpers maar in datzelfde jaar betekende dat niet dat hij bijvoorbeeld de Dakar rally zou overslaan. 

Vrouw Anja, die een heel stuk jonger is dan manlief Erik, is een bekende. Althans, haar vader was een bekende man. Fried van de Laar stond bekend als de ‘Dakar Legende’. Al van jongs afaan ging de dame mee met haar broers naar het circuit. Het is dan ook niet heel gek dat ze ook een wens had om rallycoureur te worden. 

Anja de rallycoureur

Anja maakte haar debuut in de rallywereld pas zo’n jaar geleden. Tegenwoordig vormt ze een historisch vrouwenteam, waarmee ze niets liever dan de rallywereld mee verovert. Sterker nog, in 2024 wil ze als eerste Nederlandse vrouw meedoen aan de Dakar-rally, waar ze dus al een mooi team voor heeft samengesteld. Gelukkig is het haar met de paplepel ingeschoven en weten we zeker dat vader met een trots gevoel meekijkt. Het is misschien wel haar geluk geweest dat haar man haar heeft kunnen faciliteren in de dromen die ze heeft. 

Ook van Anja zijn al vele filmpjes en artikelen te lezen op de website van Van Loon Racing. Een voorbeeld van een rally deelname, is te zien in het volgende filmpje:

Het vermogen van Erik van Loon

Je hebt het nu al een aantal keer kunnen lezen, maar Erik van Loon hoeft absoluut niet op de kleintjes te letten. Natuurlijk wordt een groot deel van het vermogen gebruikt voor investeringen in zijn bedrijven. Zo is rallyrijden allesbehalve goedkoop. Het kost alleen al veel geld omdat het onderhoud aan de auto’s enorm is. Hoe dan ook staat Erik jaar na jaar in de Quote 500. De Quote 500 is een jaarlijkse lijst, gepubliceerd door het tijdschrift Quote, die de 500 rijkste Nederlanders rangschikt op basis van hun geschatte vermogen. 

In de afgelopen jaren heeft hij meermaals in de top 100 gestaan, met een geschat vermogen rond de 400 miljoen euro. Ieder jaar maakt hij miljoenen euro’s aan winst. Qua zijn werk is er veel over hem bekend, maar over zijn privé blijft het ietwat een man van mysterie.

0 Shares
Gerelateerd