Don de Jong: vermogen, gestopt met dagelijks vloggen, podcast en meer feiten

0 Shares
0
0
0

Vloggen is uit. Of nou ja, dagelijks vloggen is steeds minder populair bij de grote namen. Tuurlijk heb je nog steeds Enzo Knol, Gio Latooy of Vloggloss die dagelijks een filmpje voor je neerzetten, maar iemand (anders) met een miljoenenpubliek, iemand genaamd Don de Jong, heeft aangegeven dat hij stopt.

Over Don de Jong gesproken, in dit artikel zullen we het over hem hebben. Want, ondanks dat je het misschien niet kan uitstaan hoeveel geld ook hij met dit ‘simpele baantje’ heeft verdiend, hij heeft het toch maar gedaan. We zullen het hebben over zijn podcast, over de reden waarom hij is gestopt met dagelijks vloggen, over zijn podcast en nog zo veel meer. Het is immers een jongeman met een ondernemersgeest waar veel anderen nog iets van zouden kunnen leren. Ach, dat mag je natuurlijk zelf weten. Maar lees je middels deze blog wel even in over deze beste twintiger, want een oordeel baseren op niks, is natuurlijk niet de bedoeling.

Personalia

We beginnen bij de basis en dat betreft onder andere de personalia van De Jong. Lees:

Naam: Don de Jong
Geboortedatum: 1 juli 1999 
Woonplaats: Roelofarendsveen

Als enig kind groeit Don op in een dorpje niet heel ver weg van zijn huidige woonplaats. Inmiddels maakt hij al jarenlang filmpjes op YouTube waar hij onder meer pranks uithaalt bij zijn vrienden en ouders, maar ook waar hij praat over dure auto’s en geschiedenis en gamevideo’s plaatste. In ieder geval besloot Don in 2018 om dagelijks te gaan vloggen, wat hij tot eind vorig jaar, dus vijf jaar lang, heeft volgehouden.

Als we de verhalen van hemzelf en zijn ouders mogen geloven, was Don geen makkelijk kind. Hij had ‘schijt’ aan alles en deed veel dingen wat niet mocht. Gelukkig is hij tegenwoordig wat volwassener geworden, al zocht hij in zijn video’s ook nog wel de grenzen op. Dat wordt (of werd) door velen gewaardeerd, want als je dagelijks een enorm aantal views weet te bemachtigen, is dat natuurlijk niet niks.

Vermogen

Vandaag de dag is het ook geen geheim meer dat zijn baan met een publiek als het zijne ontzettend veel geld in het laatje brengt. Zo kon hij in zijn begin twintiger jaren al een villa in het pittoreske Roelofarendsveen bemachtigen en heeft hij een wagenpark waar je ‘u’ tegen zegt. We zetten het even voor je op een rijtje:

  • Lamborghini Huracán Performante
    Op 21-jarige leeftijd koopt Don de Jong een Lamborghini Huracán Performante. Een beste 5 liter V10 met een vermogen wat bijna onvoorstelbaar is. De gifgroene kleur valt op en als je die auto ziet rijden, kan het bijna niet anders zijn dan dat die van Don de Jong is. Anyway, de nieuwprijs lag bijna op €400.000, kenners schatten toen de waarde op bijna €300.000, dus ergens richting dat laatste bedrag zal wel uit de portemonnee van De Jong zijn gekomen.
  • Audi RS7 C8
    In de video waar hij tussen neus en lippen door vertelde dat hij zou stoppen met vloggen, lag de nadruk op zijn nieuwe auto: de Audi RS7 C8. Deze extravagante en luxueuze auto kostte hem mogelijk rond de €200.000, wat natuurlijk niet mis is om zo af te tikken. In ieder geval is het een prachtig ding met een 4 liter 8 cilinder en rond de 600 pk.

En dan denk je misschien, hij had toch ook een RS6? Ja, dat klopt, en misschien was het wel de allerdikste Audi RS6 van Nederland. Dat was namelijk het doel van Don de Jong toen hij deze auto kocht en liet modificeren met onder andere een wide body kit. Helaas werd hij, toen de auto eindelijk ‘af’ was, aangehouden door de politie en was hij uiteindelijk genoodzaakt de auto te verkopen in Duitsland, waar je wél met zijn modificaties kan rondrijden.

Laten we het erop houden dat Don de Jong een miljoenen vermogen heeft. Hij leeft in een vorm van luxe zoals maar weinig anderen dat kennen. Hoewel hij er natuurlijk ook veel voor heeft gewerkt en heeft opgegeven, kunnen we het niet helpen om tóch wat jaloers te zijn…

Gestopt met vloggen en podcast

Hoe jammer zijn honderdduizenden fans het ook vonden, Don de Jong kondigde aan dat hij stopte met dagelijks vloggen. Ondanks dat hij nog wel aangaf op een andere manier een doorstart te willen maken, viel het bericht niet heel positief. En ook nu, nu hij al een aantal maanden is gestopt en zich wilde richten op een podcast, blijven de reacties overwegend ‘negatief’. Zo werkte Don al tijden aan een podcast en richtte een peperdure studio in, maar lijken de problemen zich daarbij alleen maar op te stapelen en komt ook dat maar moeizaam van de grond. In januari 2024 kwam er een video online waarin hij een ‘uitleg’ gaf, zie:

Maar, waarom stopte hij eigenlijk met vloggen?

Nou, dat heeft onder andere met het feit te maken dat hij op zoek was naar verandering. Hij werkte iedere dag en vond eigenlijk nooit rust. De operatie aan zijn pacemaker had er overigens ook iets mee te maken. Als hij zichzelf kon bewijzen om zelfs op zo’n zwaar moment en herstel nog door te kunnen vloggen, dan gaf het hem ook genoeg moed om door te gaan met zijn nieuwe plannen. Want, inderdaad, hij wilde al langer stoppen met vloggen. Dat het op 15 december 2023 zou gebeuren, had hij van te voren dan niet gepland. Hoe nu verder is even de vraag, want de problemen met de podcastapparatuur zorgen ervoor dat er geen podcasts online komen en ook op zijn ‘main channel’ is nog geen nieuwe content. We will see, zouden we zeggen.

Conclusie

Hoe de toekomst er voor alle fans van Do… uh… hoe de toekomst van Don eruitziet, weten we niet. En eerlijk gezegd is het wat ons betreft ook prima wat hij nu doet. Het is zijn leven, het zijn zijn keuzes en als hij denkt dat dit is wat hij moet doen, dan moet hij dat lekker doen. Natuurlijk is het jammer voor alle fans die elke dag zijn vlogs keken, maar op een gegeven moment ‘moet’ je verder. In het geval van Don is het dus door deze keuze te maken. Enzo Knol en Gio zijn er trouwens nog wel, dus wellicht kan je naar hun kanalen gaan.

0 Shares
Gerelateerd