Lucas en Arthur Jussen: vermogen en meer feiten

0 Shares
0
0
0

Een keertje een blog over twee personen in plaats van één. We hebben, al zeggen we het zelf, dan ook meteen een wonderduo uitgekozen. Het kan zomaar zijn dat je ze niet kent, maar voor een bepaalde groep in Nederland zijn ze wel degelijk bekend. Deze blog gaat namelijk over niemand minder dan Lucas en Arthur Jussen.

Nee? Doet het je geen belletje rinkelen? Geen probleem, want in deze blog zullen we alles over ze vertellen. We zullen het hebben over hun carrière, over optredens, vermogen en nog veel meer andere feiten. Want, oh ja, dat hadden we volgens ons nog niet gezegd, maar Lucas en Arthur Jussen zijn twee broers wie samen piano spelen.

Opgegroeid met de piano

Twee broers, wie opgroeiden met de piano aan hun hand waren Lucas en Arthur Jussen. Ze spelen op een energetische, organische manier en presteren onder de grootste namen van de wereld. Dat ze zo goed zijn, is onder andere wel te zien aan de optredens die ze geven. Zo hebben ze met de grootste orkesten en namen van de wereld gespeeld, waaronder:

  • Boston Symphony Orchestra
  • Het Concertgebouworkest
  • Jaap van Zweden
  • Sir Neville Marriner
  • en zo gaat de lijst nog verder en verder

In ieder geval kregen Lucas en Arthur hun eerste pianolessen in Hilversum. Het Nederlandse duo bleek al op jonge leeftijd succesvol, van ze mochten in hun kinderjaren al optreden voor de toenmalige Koningin Beatrix, tegenwoordig Prinses Beatrix. Ze werden ontdekt bij het grotere publiek en kregen, naast hun reguliere lessen in Nederland, ook les van een grote naam, namelijk de Portugese pianist Maria João Pires. Dezelfde studie hebben ze overigens niet gedaan. Althans, Arthur studeerde aan het conservatorium van Amsterdam, waar Lucas in onder andere de Verenigde Staten en Madrid heeft gestudeerd.

De twee broers in actie

Een muzikale familie

Overigens is het niet zo gek dat de twee jongens, geboren op 27 februari 1993 (Lucas) en 28 september 1996 (Arthur) zo muzikaal zijn. Hun ouders zijn namelijk ook erg muzikaal. Moeder Jussen is docent dwarsfluit en vader Jussen een paukenist bij het Radio Filharmonisch Orkest. Je ziet wel vaker dat muzikale kinderen thuis ook veel muziek hebben meegekregen. De kans is een stuk kleiner dat een muzikaal talent uit een amuzikale familie wordt ontdekt dan uit een familie waar Arthur en Lucas uitkomen. Puur en alleen al omdat lang niet alle kinderen een muziekinstrument gaan bespelen wanneer ze jong zijn. En er geldt immers, hoe ouder je bent, hoe moeilijker het is om in eerste instantie een instrument leert te bespelen.

Maar goed, muzikale familie of niet, Lucas en Arthur hebben het samen ontzettend ver geschopt. Voor de muzikale wereld is het absoluut een aanwinst geweest. Ze spelen tegenwoordig concerten over de hele wereld, wat natuurlijk een droom is voor vele jonge artiesten die net zo goed willen zijn als zij. Het duo wordt overigens niet alleen geprezen in de vorm van applaus en staande ovaties, nee, ze hebben door de jaren heen ook al het een en ander aan prijzen opgehaald.

Vermogen

Al die lessen en opleidingen van grote pianisten zoals Lucas en Arthur die hebben gekregen, kosten niet niks. Sterker nog, van hun opleiding bij Maria João Pires is bekend dat het bijna €90.000 is gekost. Hoewel dit is gefinancierd door de Van den Ende Foundation en ze het niet zelf hebben betaald, zegt het wel iets over het geld dat in deze wereld rondgaat.

Tegenwoordig zal het duo er in ieder geval niet verkeerd zitten. Dankzij hun bekendheid krijgen ze bijvoorbeeld verschillende samenwerkingen aangeboden. Vorig jaar kwam er nog een bericht dat het stel in een Volkswagen ID4 kan rijden, dankzij hun samenwerking met Volkswagen NL, om maar een voorbeeld te noemen. Maar ja, hoeveel het nou eigenlijk schuift om muzikant te zijn, weten we niet. Een cijfer leggen bij het vermogen van deze twee mannen, weten we eigenlijk ook niet. Wat we wel weten, is dat de jongens nog steeds erg ‘toegankelijk’ zijn. Pianospelen is hun werk, dus je hoeft er niet gek van op te kijken dat het stel zo’n vijf uur per dag oefent. Kijk anders even naar de serie Lucas en Arthur op wereldtoernee op NPO1. Het zal je verbazen hoe fijn de jongens het nog samen hebben.

Toekomst

We zijn natuurlijk heel benieuwd hoe de toekomst voor het duo eruitziet. Zullen ze bijvoorbeeld ooit de status van nummer 1 pianistenduo van de wereld ontvangen? En wat is eigenlijk nog iets waarvan het duo droomt? Willen ze misschien nog een solo carrière starten of blijven ze voor altijd met z’n twee. Natuurlijk is het daarbij ook van groot belang dat ze allebei gezond blijven. Maar, gezien de sickpacks die weleens op de Instagram van beide heren voorbijkomen, zal dat wel goed zitten. Op zo’n hoog niveau muziek maken is namelijk ook een vorm van topsport. Zit je mentaal of fysiek niet goed, dan is de kans dat je slecht presteert, meteen een stuk groter.

Conclusie

Lucas en Arthur Jussen, twee uitzonderlijk getalenteerde broers, hebben zich gevestigd als internationaal gerenommeerde pianisten. Met hun virtuositeit en muzikaliteit hebben ze de harten van vele muziekliefhebbers veroverd. Hun dynamische optredens en diepgaande interpretaties getuigen van hun diepe toewijding aan de kunst van het pianospel. Als ambassadeurs van de klassieke muziek inspireren ze jong en oud. Hun succes en passie voor muziek maken Lucas en Arthur Jussen tot ware iconen in de wereld van de klassieke muziek en hun toekomst belooft nog meer briljante muzikale prestaties, hopen we tenminste!

0 Shares
Gerelateerd

BlogErik van Loon vermogen

Een bourgondiër die houdt van rallycross, of een rallycoureur ook nog eens handelt in vlees. Het is maar…