Edward Hollander: leeftijd, vermogen, scheiding en alles over zijn bedrijven

0 Shares
0
0
0

Edward Hollander is een man met een succesverhaal, dat in het verleden ook een zwarte keerzijde heeft gehad. Het is dé man die laat zien dat je met doorzettingsvermogen wel weer boven water kan komen. Iemand die niet vies is van werken en in vele opzichten een unieke ondernemer is.

Om te begrijpen wie Edward Hollander precies is, willen we in dit artikel verschillende aspecten van zijn leven onder de loop nemen. Zo zullen we spreken over zijn leeftijd, een vermeend vermogen, de scheiding met zijn ex-vrouw en over de bedrijven die hij heeft. Ga er eens lekker voor zitten, pak er een kopje thee of koffie bij en zet je schrap voor een knap staaltje ondernemerschap. Je zal hoe dan ook versteld staan van wat Hollander in zijn leven allemaal al heeft bereikt.

Personalia

We beginnen bij de basis van Edward Hollander, waar we onder andere over zijn jeugd en privéleven zullen vertellen. Vanaf daar maken we de stap naar zijn succes op professioneel niveau. We hopen op die manier zijn successen duidelijk in te leiden. Wel net zo prettig tijdens het leven nietwaar?

Jeugd en leeftijd

De inmiddels 52-jarige Hollander groeide op in Brabant, waar hij een doorsnee jeugd meemaakte (voor zover wij weten). Uiteindelijk gaat hij naar de middelbare school en behaald hij zijn havodiploma. Van studeren moet Hollander niks weten, want ten tijde van zijn late tienerjaren waren drinken en kaarten een stuk interessanter.

Omdat zijn vader graag wilde dat hij bezig zou gaan met het opbouwen van zijn toekomst, tipte vader Hollander zijn zoon om een werk-leertraject aan te gaan bij Amev. Op voorwaarde dat zijn vader zijn sollicitatiebrief zou schrijven, zou Edward wel, indien uitgenodigd, op gesprek willen komen. Zo geschiedde en Edward zou de jongste consulent van Nederland worden, waarbij zijn wiskundeknobbel aan de basis van zijn succes stond. Enige jaren gingen voorbij, waarna hij kon beginnen met het opstarten van een eigen bedrijf.

Zakelijk succes en failure

Waar het in voor zo’n half decennium goed verliep met Hollander’s eigen bedrijf, ging het daarna faliekant mist. Een faillissement van €4 miljoen euro werd hem voorgeschoteld, waarna een aantal jaar later ook nog een persoonlijk failliet volgde. De schuldsanering werd zijn nieuwe ‘thuis’. Deze drama speelde zich overigens af aan het begin van de huidige eeuw.

Ten tijde van het faillissement was hij gelukkig niet alleen. Zijn toenmalige vrouw was nog met hem en zij had nog wel een inkomen. Na drie jaar lukte het hen samen om weer boventafel te komen. Niet gek dat dat ook het jaar was (2005) waarin hij opnieuw een bedrijf startte.

TAF

Dat bedrijf, dat richtte hij niet alleen op, maar samen met compagnon Geertsema en ondernemers Sander Franken en Hein Teeuwen. Je zou het bedrijf vandaag de dag misschien nog wel kennen: het betreft TAF verzekeringen. Waar het bedrijf eerst meedeed met de middenmoot, is het inmiddels uitgegroeid tot een van de grootste verzekeraars van het land. Het is het bedrijf waarmee hij zoveel verdiende, dat hij ineens weer in de top 500 van de Quote terecht kwam.

Het tijdschrift Quote is een toonaangevende publicatie in Nederland, gewijd aan zaken, rijkdom en levensstijl. Het biedt inzicht in de wereld van de elite, met interviews, ranglijsten en inspirerende verhalen voor de ambitieuze lezer. Ieder jaar wordt er een lijst uitgebracht met de 500 meest vermogende inwoners van ons land.

Vermogen

Inmiddels bezit Hollander maar liefst 90% van alle aandelen en maakt hij elk jaar ontzettend grote winsten. In 2018 zou zijn vermogen, volgens de Quote, al op een ferme 200 miljoen euro liggen, in 2019 al op 300 miljoen euro. Tenminste, in dat jaar werd een groot deel van het bedrijf verkocht aan Parcam. Vanaf dat moment had hij nog zo’n 25% van het bedrijf in handen. Echter maakte Hollander op een gegeven moment om volledig afstand te doen van zijn bedrijf. De verkoop in 2022 van 100% van het bedrijf aan het Duitse WeFox lag een dikke 400 miljoen euro.

Na deze verkopen is Hollander gaan genieten van zijn geld en kan hij zeggen dat hij het pensioen heeft waar velen van dromen.

Scheiding

Het geld, de roem en de rijkdom deelt hij overigens niet meer met de vrouw met wie hij voor een langere tijd getrouwd was. Sinds een aantal jaar verschijnt hij namelijk met een andere vrouw aan zijn zijde. Deze vrouw, dat is niemand minder dan de 36-jarige Amanda Balk. Deze knappe dame zou je kunnen denken van haar deelname aan programma’s als De Gouden Kooi, De Slechtste Chauffeur, Echte Meisjes in de Jungle en Boxing Stars.

Balk is met meerdere bekendheden samen geweest en heeft ook een dochter uit een vorige relatie genaamd Vegas. De vader van Vegas is niemand minder DJ Afrojack en werd pas geboren toen het stel al uit elkaar was. De relatie tussen vader en dochter loopt stroef en het stel ziet elkaar nauwelijks. Ze draagt overigens nog wel de achternaam van haar vader.

Het hele stel bij elkaar: Edward, Amanda & Vegas (v.l.n.r.)

Al met al kunnen we concluderen dat Edward Hollander hét beeld is van wat een multimiljonair kan zijn. Na vallen en opstaan geniet hij nu van een welverdiend pensioen, samen met zijn vriendin en diens dochter. We zijn benieuwd wat de toekomst nog voor hen in petto heeft.

0 Shares
Gerelateerd