Spaarpot die niet open kan

0 Shares
0
0
0

Het hele idee van een spaarpot, is dat je er geld in doet, zodat je dat kan bewaren om ergens voor te sparen. Het is dus niet de bedoeling dat je er telkens weer geld uit haalt, om niet-essentiële dingen aan te schaffen. Kijk, als je het nodig hebt voor je wekelijkse boodschappen, sure, maar als je het gaat besteden aan dingen die je ook niet had kunnen kopen… Nou ja, je mag het natuurlijk allemaal zelf bepalen. Echter hebben we wel een manier waarop je voor een langere periode niet bij geld kan, namelijk investeren in een spaarpot die niet open kan. Vind in deze blog de leukste varianten van dit concept.

#1 Thuiser Spaarpot Volwassenen – Voor Munten & Briefgeld – Zwart

We zullen er maar gelijk op induiken, een spaarpot die je maar eenmalig kan openen. We starten met de spaarpot Thuiser.

Prijs: €29,95

Dit pareltje schaf je aan voor een schappelijk bedrag van slechts drie tientjes. Dat is dus minder dan op de foto staat afgebeeld. In deze box kan je zowel briefgeld als munten kwijt, wat het erg multifunctioneel maakt. Gebruik het bijvoorbeeld als box waar je al het wisselgeld in bewaart. Zo is het kastje op de gang een keer opgeruimd, in plaats van dat er overal geld slingert. Kopen maar!

#2 spaarpot – keramieken Spaarvarken – hamer

Als tweede op de lijst een spaarpot hoe je misschien verwacht dat die eruit ziet. Het is namelijk geen spaarpot, maar een spaarvarken van Out of the Blue!

Prijs: €11,65

Super leuk toch, een spaarvarken als deze! Met het hamertje zal je uiteindelijk het biggetje kapot moeten slaan als deze volledig gevuld is. Misschien niet waar je nou echt op zit te wachten in real life, maar in dit geval zeker. Let op: er is een aantal recensies waarin wordt gezegd dat er toch een siliconen opening aan de onderkant zit. De vraag is dus of jij de verleiding kan weerstaan om het geld toch te laten zitten, is de vraag.

#3 Lilo & Stitch Metalen Spaarpot – Disney – 10 x 15 CM

Gewoon heel erg schattig. Gewoon. Heel. Erg. Schattig. Die spaarpot met een afbeelding van Lilo & Stich en van het gelijknamige merk.

Prijs: €10,00

Voor slechts een tientje haal jij deze ontzettend leuke spaarpot in huis. Anders dan de meeste andere spaarpotten zonder opening, moet je deze niet met een hamer kapotslaan, maar juist openen met een blikopener. Gezien kinderen waarschijnlijk nog niet zo’n apparaat weten te gebruiken, is het perfect voor hen. Letterlijk alles wat ze erin stoppen, komt er voorlopig niet meer uit.

#4 Spaarvarken – Spaarvarken groot – Spaarvarken Spaarpot – Spaarpot varken – Spaarpot Groot

Zo, investeren in luxe doe je wel wanneer je een geblazen glazen, niet te openen spaarvarken aanschaft. In dit geval komt het varken van het merk Loranto.

Prijs: €36,95

Het leuke aan dit spaarvarken is dat je het geld letterlijk kan zien zitten. Alle gespaarde euro’s, briefjes en vijf centjes zijn binnen handbereik, maar toch ook weer niet. Uiteindelijk zal je het varkentje dus echt kapot moeten maken om bij je geld te komen. Hoe het zit met glasscherven en dergelijken, durven we overigens niet te zeggen.

Vijf tips om te beginnen met sparen

Maar goed, als je een dergelijke spaarpot koopt, is het misschien wel verstandig als je ook weet hoe je moet sparen. Dus, hoe je ergens naartoe kan werken en niet alsnog alles verbrast dat je in je handen krijgt. We geven je vijf tips om te big-innen (snap je) met sparen.

#1 Stel een concreet doel

Begin met het bepalen van een duidelijk en specifiek doel waarvoor je wilt sparen. Een vakantie, een nieuwe auto, een huis of het afbetalen van schulden, zorg ervoor dat je weet hoeveel geld je nodig hebt en wanneer je het wilt bereiken. Dit maakt het gemakkelijker om te sparen, omdat je weet waar je voor strijdt.

#2 Maak een budget

Maak een gedetailleerd budget om je inkomsten en uitgaven bij te houden. Dit geeft je inzicht in waar je geld naartoe gaat en waar je eventueel kunt besparen. Identificeer mogelijke uitgaven die je kunt verminderen of elimineren om meer geld te kunnen sparen. Pin bijvoorbeeld iedere week boodschappengeld. Omdat je het geld letterlijk in je handen hebt, zie je hoeveel je nog over hebt, wat je kan besparen en wat je nu eigenlijk uitgeeft. Het wisselgeld stop je dan natuurlijk in je spaarpot die niet open kan.

#3 Automatiseer je spaarrekening

Stel automatische overboekingen in van je hoofdrekening naar een aparte spaarrekening op de dag dat je salaris binnenkomt. Hierdoor spaar je direct een deel van je inkomen zonder dat je eraan hoeft te denken. Het principe ‘pay yourself first‘ kan je helpen om consistent te sparen. Heb je te veel overgeboekt en heb je toch extra geld nodig, vraag je dan af hoe dat kan en of het echt nodig is dat je meer geld gaat uitgeven deze maand.

#4 Vermijd impulsieve aankopen

Voordat je iets koopt, vraag jezelf af of het echt noodzakelijk is en of het past binnen je spaardoel. Probeer dus impulsieve aankopen te vermijden. And we know, it is harder than it looks, maar we geloven dat je het kan.

#5 Zoek extra inkomsten

Overweeg om extra inkomsten te genereren om je spaardoel sneller te bereiken. Dit kan variëren van een bijbaan nemen tot freelance werk, het verkopen van ongebruikte spullen of het verhuren van een kamer. De extra inkomsten kunnen direct naar je spaarrekening gaan.

We hopen dat je met bovenstaande tips een doel vindt om je spaarpot die niet open kan te vullen. Zo kan je volgend jaar dan echt een weekendje weg met je moeder of kan je je zelf eindelijk trakteren op dat mooie horloge. We wensen je veel succes en plezier (met het openen van je spaarpot die niet open kan).

0 Shares
Gerelateerd