Hoe vermogend is André Rieu nu echt?

0 Shares
0
0
0

Je houdt misschien niet per se van klassieke muziek, maar als iemand je hier enthousiast over kan maken, is het André Rieu wel. Hij heeft door de jaren heen al ontzettend veel betekent voor de populariteit van deze muziek én de populariteit van orkesten. Samen met zijn eigen orkest reist hij de hele wereld af en tot op de dag van vandaag boekt hij nog vele successen.

In deze blog zullen we ons met name richten op het vermogen van André Rieu. Er is veel vraag gekomen om dit onderwerp eens te behandelen, so your wish is our command. Dit doen we overigens wel aan de hand van wat algemenere informatie over Rieu, omdat veel mensen hier ook niet per se op de hoogte van zijn.

Wie is André Rieu

Misschien ken je wel de Vrijthof in Maastricht, een plein dat een aantal dagen per jaar helemaal wordt verbouwd tot een open concertzaal. Het is dan aan André Rieu om met zijn eigen orkest en gastartiesten een daverend optreden te geven.

Over dat orkest, deze werd in 1987 opgericht en heet het Johann Strauss Orkest. Het orkest begon klein, maar inmiddels is het uitgegroeid tot een ensemble van 50-60 muzikanten. Heel bijzonder is de voorkeur voor deze tak van sport trouwens niet, want Rieu’s vader was ook dirigent en André zelf kwam dus al gauw in contact met de muzikale wereld. Hij speelt zelf trouwens, naast het dirigeren, ook prachtig viool. De studie voor het bespelen van dit instrument was dan ook een aanloop voor de carrière die hem nu tekent.

Rieu heeft klassieke muziek toegankelijk gemaakt voor een breder publiek, mede door zijn innovatieve benadering en de theaterelementen die hij in zijn optredens verwerkt. Dit heeft hem geholpen een grote schare fans op te bouwen, die genieten van de combinatie van hoogwaardige muziek en entertainment. Naast zijn muziekoptredens verschijnt Rieu regelmatig in tv-specials en documentaires over zijn werk en reizen, waardoor hij een blijvende invloed heeft op de wereld van klassieke muziek.

Vermogen

Internationaal heeft André Rieu met zijn Johann Strauss Orkest opgetreden in tal van landen, waaronder Europa, Amerika, Azië en Australië. Zijn concerten trekken duizenden fans en staan bekend om hun feestelijke en vaak uitbundige sfeer. Naast zijn optredens heeft Rieu tientallen albums uitgebracht, die miljoenen keren zijn verkocht. Hij heeft talloze gouden en platina platen ontvangen en werd bekroond met prijzen zoals de Classic Brit Award voor Album van het Jaar en de Limburgse Vlam.

Je kan wel begrijpen dat André Rieu aan al het bovenstaande ontzettend veel heeft verdiend. Als we je er dan ook nog eens bij vertellen dat hij in een kasteel in Maastricht woont, wordt dat nogmaals bevestigd. Hoewel er per jaar miljoenen winst zijn, keert hij dat volgens bronnen niet per definitie aan hemzelf uit. In plaats daarvan laat hij het in het bedrijf zitten. Maar goed, waarschijnlijk is het persoonlijk vermogen van Rieu daardoor niet ineens niks meer waard. Zo zou hij een enorm vastgoedportefeuille hebben, want ja, wat moet je anders met je geld (knipoog).

Conclusie

Wat er valt te concluderen? Nou, dat Andre Rieu in principe zijn leven lang niet meer zou hoeven te werken. Echter heeft hij recentelijk (in 2024) aangegeven, er nog niet aan te denken om te stoppen. Zo lang hij en zijn vrouw Monique er nog voldoening en plezier uithalen, zullen we hem nog wel op de Vrijthof zien verschijnen. Misschien kan jij er volgend jaar wel een keer heen!

0 Shares
Gerelateerd