Het vermogen van Nathan Aké is astronomisch hoog

0 Shares
0
0
0

Google je op zijn naam, dan zal je zien dat Nathan Aké een van Nederlands-Ivioriaanse voetballer is. Ivori-wattes? Precies, dat dachten wij ook heel eventjes, om ons vervolgens te realiseren dat hij gewoon familie heeft die uit Ivoorkust komt. Je weet wel, dat Afrikaanse land dat in het oosten ligt van dat continent.

Maar goed, we gaan het in deze blog niet hebben over Ivoorkust en ook niet per definitie over de achtergrond van Nathan Aké. Nee, daarentegen gaan we het hebben over het vermogen van Aké. Want, een voetballer in het Nederlands elftal word je niet zomaar. En al helemaal een plek in de basisopstelling tijdens grote wedstrijden, waaronder het EK, krijg je niet zomaar. Lees om die reden in deze blog van alles over hoe Aké zijn vermogen heeft verdiend.

Het vermeende vermogen

Dus, deze beste man zou bijna zo’n 30 miljoen aan vermogen hebben. Dat is ook niet zo gek, want het schijnt dat hij bij zijn huidige club Manchester City richting de 100.000 Engelse pond per week verdiend. Per. Week. Daarmee verdient de jongeman van medio 20 jaar gewoon een aantal keer zoveel dan jij waarschijnlijk in een jaar doet.

Ongelofelijk, vinden we als je het ons vraagt. Toch is het iets wat vaker dan eens voorkomt in de wereld van het professioneel voetballen. De combinatie van hoge salarissen, bonussen en lucratieve sponsorcontracten zijn hier de oorzaak van. Ze profiteren van de wereldwijde populariteit van de sport en maken daar hartelijk gebruik van, al is dat misschien een beetje kort door de bocht gezegd.

Veel Engelse voetbalclubs

Aké zal, als het goed is, in elk geval tot de zomer van 2025 voor de Engelse club Manchester City voetballen. Je zal deze beste man dan met name in de verdediging of op het middenveld vinden. Op deze posities heeft hij de afgelopen jaren bewezen dat hij erg succesvol is op deze plekken. Maar goed, wat we wilden zeggen, is dat Aké, afgezien van zijn rol in het Nederlandse elftal, met name op Engelse bodem te vinden is. Kijk je naar de afgelopen tien jaar aan voetballen, dan zie je veel Engelse clubs voorbijkomen. Lees:

  • 2020 – heden: Manchester City
  • 2017 – 2020 : Bournemouth
  • 2012 – 2017: Chelsea, maar tussentijds uitgeleend aan Reading (2015 – 2016) en Watford (2016)

In zijn jeugd speelde hij overigens bij, opvolgend, Wilhelmus, ADO Den Haag, Feyenoord en Chelsea. De hoogste uitkoopsom in zijn carrière ligt trouwens op zo’n 38 miljoen euro, toen hij overging van Bournemouth naar Manchester City.

Conclusie

Nathan Aké? Hij heeft het zeker niet slecht. Sterker nog, hij heeft eigenlijk niks te klagen. Hoewel hij wel al richting de dertig jaar gaat, lijkt hij nog niet uitgevoetbald te zijn. We zijn dan ook benieuwd wat het einde van het contract bij Manchester City bij hem gaat betekenen en of dat ook wat zal doen met zijn salaris. Overigens schijnt hij veel van zijn vermogen te hebben geïnvesteerd in vastgoed, dus wat dat betreft zal hij er de komende jaren nog wel gebakken bij blijven zitten. Echt waar!

0 Shares
Gerelateerd