Over het vermogen van multimiljonair Lex van Hessen

0 Shares
0
0
0

Lex van Hessen is een bekende Nederlandse ondernemer, vooral bekend als voormalig directeur en grootaandeelhouder van het familiebedrijf Van Hessen. Dit bedrijf, opgericht in 1902, is wereldleider en het meest bekend in de productie en distributie van natuurlijke darmen. Hoewel hij het inmiddels, of eigenlijk na 40 jaar trouwe dienst, heeft verkocht, is Van Hessen nog steeds een multimiljonair.

Het vermogen van Van Hessen

We moeten voorop stellen dat Lex Van Hessen nooit heeft willen zeggen wat zijn persoonlijke vermogen nu echt bedraagt. Wel zijn de volgende punten bekend, die ook het een en ander loslaten over de situatie. Lees:

  • Van Hessen probeert zijn vermogen op verschillende manieren stabiel te laten groeien (het wordt dus steeds meer).
  • Op zowel Hawaii als Monaco bezit Van Hessen een villa, waar hij samen met zijn levenspartner Tatjana Simic woont en verblijft.
  • Van Hessen is betrokken geweest bij verschillende prestigieuze vastgoedprojecten en juridische geschillen.

Op de foto met levenspartner Tatjana Simic

Toch zijn er, want zo gaat het nu eenmaal met dit soort dingen, wel degelijk schattingen gemaakt van het vermogen van Lex van Hessen. Zo staat het volgens tijdschrift de Quote al jarenlang net iets boven de 200 miljoen euro. Een astronomisch bedrag waarvan je op een gegeven moment niet meer weet wat je ermee moet.

Erfenis

Mensen die zó vermogend zijn, willen het waarschijnlijk allemaal hebben genoteerd. Wat er gebeurt met hun vermogen als ze er niet meer zijn, bedoelen we dan. Ook in het geval van Van Hessen zou dat niet heel gek zijn. Zijn vrouw is namelijk een stuk jonger dan hij en hij zou mogelijk ook nog stiefkinderen en kleinkinderen hebben. We zijn dan ook benieuwd hoe je zo’n fortuin onderverdeeld, misschien wel weggeeft of investeert in wat anders. Niet dat het ons überhaupt wat aangaat, maar het is soms toch best interessant, dit soort dingen.

Leven op Monaco

Trouwens, nog één dingetje. Het is misschien niet geheel toevallig dat Van Hessen een stulpje op Monaco bezit. Monaco staat namelijk bekend om zijn belastingvoordelen, waaronder het feit dat er geen inkomstenbelasting is voor inwoners. Dit maakt het aantrekkelijk voor vermogende individuen die hun belastingdruk willen minimaliseren.

Conclusie

Dus, Lex van Hessen dus. De man is al lang ‘met pensioen’, maar heeft dan ook zijn leven lang gewerkt om nu te genieten van het miljoenenvermogen dat hij in die tijd heeft opgebouwd. We hopen dat hij er nog lang van kan genieten, samen met Tatjana. Een leven op Monaco en Hawaii klinkt ons in elk geval niet verkeerd in de oren, dus we shall see wat de toekomst zal brengen. Misschien zal hij ooit nog eens naar buiten brengen hoe rijk hij nu écht is. En hoewel we die kans erg klein achten, mag je toch altijd een beetje blijven hopen?

0 Shares
Gerelateerd